Kapat

Instagram Arşiv Özelliği Nedir, Nasıl Kullanılır?

Anasayfa İnstagram Instagram Arşiv Özelliği Nedir, Nasıl Kullanılır?

Instagram Arşiv Özelliği Nedir?

Günümüzde hemen hemen herkesin kullandığı uygulama olan Instagram’da artık fotoğraf veya videolarımızı bir süre kaldırmak zorunda kaldığımızda silmek zorunda kalmayacağız. Sildikten sonra pişman olup geri getirmeye çalıştığımız fotoğraflar tarihe karışacak. Instagram Arşiv özelliği sayesinde profilinizde gösterilmesini istemediğiniz fotoğraflarınızı arşive kaldırarak gizleyebilirsiniz. “Insta-Arşiv” herkesin kendisine özeldir ve diğer kullanıcılar tarafından görüntülenemez.

Instagram’ın yeni özelliğinin en güzel yanı ise gizlediğiniz fotoğraflarınızı istediğiniz zaman eski hali, paylaşım tarihi ve yorumları dahil hep birlikte geri getirebiliyor olmanız. Gelin bu özelliği nasıl kullanacağınızdan bahsedelim;

Instagram Fotoğraf Nasıl Arşivlenir?

Profilinizden gizlemek istediğiniz fotoğrafı birkaç adımda gizlemeniz mümkün. İlk olarak Instagram uygulamasına ve hesabınıza giriş yapmalısınız. *1 Daha sonra sağ altta bulunan profil butonu yardımıyla, profilinize geçiş yapmalısınız. *2 Profilinizde arşivlemek istediğiniz fotoğraf veya videonuzu bulup onu açmalısınız.

*3 Fotoğraf veya Videonuzun sağ üst bölümünde yer alacak “…” işaretine dokununuz. *4Alt taraftan açılacak menüde en üst sırada yer alan “Arşivle” butonuna basınız. Tıklamanızın ardından fotoğraf profilinizden kaldırılarak, size özel arşivinize taşınacaktır. Geri getirmediğiniz sürece artık arşivinizde gizlenecektir.

 

Instagram Fotoğraf Nasıl Arşivden Çıkartılır?

Geçmişte bir nedenden gizlemek istediğiniz fotoğraflarınızı arşive taşımış olabilirsiniz. Bunları geri getirmek istiyor fakat nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız hemen anlatalım. Fazla uzun sürmeyecek birkaç işlemin ardından fotoğraf veya videonuzu artık profilinizde tekrar sergilemeye başlayabilirsiniz.

İlk adım olarak profilinize giriş yapmalısınız. *5 Daha sonra profilinizin sağ üst köşesinde yer alan Saat simgesinin etrafında bir saatin tersi yönünde dönmekte olan ok işareti göreceksiniz. Bu butona basmalısınız. *6 Daha sonra arşiv sayfanıza yönlendirileceksiniz. Burada arşivlenmiş gönderilerinizi görebilirsiniz. Arşivden çıkarmak istediğiniz paylaşımınıza tıklayın.

*7 Fotoğraf veya videonuza girişinizin ardından, sağ üst de yine bir “…” işareti yer alacaktır. Bu butona basınız. *8 Daha sonrasında alttan yine bir pencere açılacaktır. Burada muhtemelen en üstte yer alacak olan “Profilde Göster” yazısına tıklarsanız paylaşımınız eski haline dönecek ve tekrardan profilinizde sergilenecektir.

 

NOT: *9 Eğer Arşiv sayfanıza girdiğinde arşivlenmiş paylaşımlarınızı görmüyorsanız muhtemelen hikayelerinizin arşiv sayfasında olabilirsiniz. Sayfanın üst kısmında yazan “Arşiv” veya “ Hikayeler” yazısına tıklayarak bu iki bölümün arşiv sayfaları arasında geçiş yapabilirsiniz.

2 0 0 1 0 0

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sert sözler-fotomontaj yap-can yücel sözleri